Življenjski slog

6 trikov, kako postati privlačnejši nasprotnemu spolu

Vsi stremimo k temu, da bi bili všečni, opaženi in občudovani. Predvsem si tega želimo od predstavnikov nasprotnega (ali istega) spola, ki so nam všeč. Preveri nekaj znanstvenih nasvetov, kako lahko s pomočjo preprostih psiholoških trikov postaneš privlačnejši.

Splošno prepričanje in sodobna kultura učita, da je tistim, ki lepo izgledajo, v življenju lažje. Ljudje te imajo raje, si bolj prepričljiv, zaupanja vreden in pametnejši. Da postaneš bolj všečen in privlačen zunanjim opazovalcem pa ne rabiš biti maneken ali zadeti na loteriji. Preveri naslednje znanstveno podprte nasvete, s katerimi lahko postaneš tarča željnih pogledov. Veliko vprašanje se namreč pogosto glasi: kako biti bolj privlačen nasprotnemu spolu?

Ženske naj se smejijo, moški naj bodo resni

Moškim se zdijo bolj privlačne ženske, ki se veliko smejijo in izžarevajo veselje. Veliko jim pomeni to, da žensko spravijo v smeh ali jo osrečijo prav oni. Zato njihovo pozornost vedno ujame ženski nasmeh. Medtem ko so ženskam veliko privlačnejši resni moški izrazi. S tem znanost pojasnjuje dejstvo, da ženske privlačijo poredni fantje.

Uporabljaj parfum

Pri ustvarjanju dobrega vtisa je ključnega pomena vonj, ki ga oddajamo. Bodi pozoren na osebno higieno. Dokazano je, da ljudi privlači vonj dobrega parfuma, zato poskrbi, da boš vedno sveže umit in dišal po prijetnem parfumu.

moški, ženske, raziskave, obnašanje, rdeča šminka, retorika
Pozorno izberi parfum, saj ta pove veliko o tebi.

Rdeča šminka je zakon, brada ne

Raziskava britanske univerze Manchester je pokazala, da moške bolj kot vse ostale barve na ustnicah privlači rdeča. Poleg tega so po mnenju moških ustnice na prvem mestu med najbolj privlačnimi deli ženskega telesa.

Po drugi strani naj bi ženske bolj kot brada privlačil obrit obraz. Čeprav naj bi brada na moškemu sporočala višji socialno-ekonomski status, v ženskih očeh ne pripomore k večji privlačnosti in zanimanju.

Nosi rdečo barvo

Rdeča je povezana s plodnostjo, erotiko, ljubeznijo in strastjo, pristaja pa obema spoloma. Barve imajo velik vpliv na dojemanje potencialnih partnerjev. Z nošenjem rdečih kosov oblačil izgledamo privlačnejše in smo bolj zaželeni.

Bodi dober sogovorec

Zgovornost pristaja prav vsem. Raziskava, izvedena na Harvardu, je pokazala, da govorjenje o sebi, svojem življenju in življenjskih ciljih pri sogovorcu aktivira možganske centre za užitek. Če retorika ni tvoja močna točka, pa do govora pripravi partnerja. Sprašuj ga vprašanja, na katera ne more odgovoriti zgolj z da ali ne.

moški, ženske, raziskave, obnašanje, rdeča šminka
Sogovorniku pokaži, da ga zares poslušaš. Postavljaj mu odprta vprašanja in ga nagovarjaj po imenu.

Pa še dodatni namig: ljudje obožujejo, ko jih nekdo kliče po imenu. Njihovo ime vključi v pogovor, da se bodo počutili pomembnejše in cenjene.

Oponašaj obnašanje simpatije

Več znanstvenih raziskav je pokazalo, da te prefinjeno posnemanje obnašanja sogovornika v njihovih očeh naredi bolj privlačnega. S tem te namreč podzavestno začnejo dojemati kot bolj sočutnega.

 

DOSTOP.si / SV
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button