Življenjski slog

7 znakov, ki kažejo, da nekoga resnično privlačite

Flirtanje je lahko zelo dvoumno. Če nam nekdo pove "oči se ti svetijo kot sonce", je recimo direkten in brez zadržkov. Če pa je nekdo tiho, pa bomo ugibali ali se z nami spogleduje ali ne. In tukaj se začne "zabavni" del. Ali osebo privlačimo ali pa je ta preprosto le prijazna?

Obstajajo t.i. klasični prepoznavni znaki kot so ohranjanje očesnega stika ali pa iskanje izgovorov, da vam je oseba fizično blizu. Vendar pa obstajajo tudi drugi znaki, ki kažejo na to, da nekoga privlačite. Najverjetneje jih sploh niste opazili, a so zelo očitni, ko jih enkrat spoznate.

Smeh

Pogovor, ki ga imate z nekom, ki ga privlačite, bo drugačen od tistega, ki ga imate, ko se pogovarjate s prijateljem. Na primer, lahko naletite na nekoga, ki se smeji večini stvari, ki jih poveste. Ni nujno, da ste zelo smešni. Lahko pa pomeni, da oseba simpatizira z vami oz. da se ji všeč. To pomeni, da se bariere podirajo in da je oseba bolj odprta za vas. Ste ji privlačni in z vami želi vzpostaviti močnejšo povezavo.

Povečane zenice

Razširjene zenice lahko pomenijo marsikaj. Izkazalo se je, da je ena izmed njih tudi vzburjenje, pravi psihologinja dr. Susan Marchant-Haycox. “Povečane zenice so zelo dober znak privlačnosti in vzburjenja,” pojasnjuje. “To je stvar na katero človek ne more vplivati in je nadzorovati.”

Fizična bližina

nekoga privlačite, ljubljena oseba, zaljubljena oseba, oseba, očitni znaki zaljubljenosti, ga privlačite, vzburjenje, razširjene zenice, flirtanje, privlačimo, nekoga privlačimo, kako vemo, da nekoga privlačimo, kako vemo da nekoga privlačimo, kako vemo, da smo nekomu všeč, kako vemo da smo nekomu všeč

Če se nekdo premika tako, da je ves čas v vaši neposredni bližini, potem je to jasno znamenje, da ga privlačite. “Med pogovorom se nagnejo k vam ali pa se vas nežno dotaknejo, medtem ko vi govorite. V kolikor se na to podzavestno odzovete pozitivno, potem vse kaže na to, da je povezava med vami še močnejša,” pravi strokovnjak za odnose Neil Wilke.

Zrcaljenje

Bolj kot osebo privlačite, večja je verjetnost, da bo njena govorica telesa bolj podobna vaši. “To je očiten znak,” pravi Marchant-Haycoxeva in dodaja, da jo enostavno želijo podzavestno prilagoditi vaši, da bi se zato bolj ujemala. Če se stoje naslonite na drog, bo najverjetneje tudi oseba, ki jo privlačite naredila natanko enako, brez, da bi se tega sploh zavedala.

Ton glasu

Marchant-Haycoxeva verjame, da bo oseba znižala ton glasu, ker jo privlačite. Pojasnjuje, da bo to storila zato, ker verjame, da tako zvenijo bolj privlačno.

Dotikanje

Zelo očitno je, da se vas nekdo, ki ga privlačite, bolj pogosto dotika. Je pa zato za njih toliko manj očitno, da so bolj samo taktilni. “Pogosto se pobožajo po laseh ali pa si jih ovijajo okoli prstov, če so ti daljši, ko so z nekom, ki jih privlači,” pravi dr. Susan. Prav tako se dotikajo svojega vratu ali pa najdejo izgovore, da se s konicami prstov dotikajo ustnic.

Nenehno govorjenje

Če nekoga privlačite, potem ob ta oseba nenehno govorila. S tem kako in s čim zapolnijo vrzel tišine, bodisi z vprašanjem ali pa izjavo, boste znali povedati ali osebo privlačite ali ne. “Zavzemali se bodo, da v pogovoru ne bo neprijetne tišine. Tako bodo poskrbeli, da bo med vama potekala neprekinjena in medsebojna izmenjava idej,” zaključuje Marchant-Haycoxeva.

 

 DOSTOP.si (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button