KulskoŽivljenjski slog

December je mesec za zveze

Ob koncu leta imaš največ možnosti, da najdeš svojo sorodno dušo.

Krajši in hladnejši dnevi ter božično vzdušje te lahko hitro prepričajo, da v svojem življenju potrebuješ nekoga posebnega. Dobra novica pa je, da imaš v tem času pravzaprav veliko možnosti, da to osebo tudi najdeš.

Decembra zna biti samsko življenje precej naporno. Vsepovsod okrog tebe je romantika: lučke, božične pesmi, drsališča, ki kar vabijo, da svojo simpatijo povabiš na krog ali dva, spotoma pa jo držiš za roko. Seveda ne smemo pozabiti na novoletni poljub, ki ga lahko deliš le z nekom posebnim, in na pocukrane božične filme, stiskanje pred kaminom in sprehode po zasneženi pokrajini. Sliši se čudovito, ampak le, če si svojo osebo že našel.

Cuffing sezona traja od oktobra pa vse do Valentinovega v februarju.

Kaj pa če je še nisi? Spletna stran Elite Daily je zate opravila raziskavo, ki dokazuje, da so tvoje možnosti za resnejšo zvezo v času »cuffing« sezone višje, kot v drugem delu leta. In na srečo se »cuffing« sezona, ki na svoj uradni prevod v slovenščino še čaka, začne že 1. oktobra, traja pa vse do Valentinovega. Za razliko od drugih mesecev v letu ljudje v tem obdobju aktivneje iščejo partnerje, romantično ali seksualno zvezo, kar je posledica mrzlega vremena, manj dnevne svetlobe in tudi praznikov.

Skoraj dve tretjini sodelujočih v raziskavi je svojega partnerja našlo v cuffing sezoni.

Da je »cuffing« sezona resnično uspešnejša, je v 60 % potrdilo 119 prostovoljcev, starih med 18 in 38 let. Spadajo namreč med tiste, ki so svojo sorodno dušo srečali prav v tem času, 14 % pa jih je svojega partnerja spoznalo v decembru. Če ti ne uspe v decembru, imaš pa še vedno 15 % možnost, da ti uspe v januarju in 8 % možnosti, da bodočega partnerja spoznaš v prvi polovici februarja.

Zate imamo še več dobrih novic! Kar pri polovici sodelujočih v raziskavi je zveza trajala vsaj eno leto ali več. To pomeni, da lahko v obdobju hladnejših mesecev resnično spoznaš svojega življenjskega sopotnika ali sorodno dušo. Kaj še čakaš? Zberi pogum in svojo simpatijo povabi na lonček kuhanega vina, nato pa se skupaj sprehodita po praznično okrašenih ulicah Maribora.

Če pa ti samsko življenje bolj ustreza, pa lahko praznike preživiš z družino in prijatelji.

Kljub temu pa ne pozabi, da ni nič narobe, če si čez praznike samski. Tudi na tak način jih lahko maksimalno izkoristiš, se posvetiš sebi, svoji družini in prijateljem, za katere med letom ne najdeš časa. Bistvo praznikov je pravzaprav v tem, da si hvaležen za ljudi, ki te obkrožajo in tudi zase. Naj te občutek osamljenosti v trenutku, ko se pred tabo noro zaljubljen par drži za roke, ne zavede v prisilno iskanje sorodne duše.

Če pa te še vedno mika božična romanca, pa ne skrbi, noben božično-romantičen film se ne začne pred decembrom.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button