Zabava

Je možno, da bomo do naslednjega koncerta čakali do jeseni 2021?

Po mesecu dni karantene še vedno ne vemo, kdaj se bo stanje normaliziralo. Če te je pred kratkim užalostila novica, da se bomo na Lampiončkih videli komaj naslednje leto, boš še bolj negativno presenečen ob napovedi zdravstvenega strokovnjaka, ki meni, da se bodo koncerti vrnili komaj jeseni 2021.

Pandemija novega koronavirusa nas je prisilila v nove okoliščine, na katere smo se morali prilagoditi. Študij opravljamo na daljavo, s prijatelji se vidimo preko videoklicev, tudi glasbene festivale delno nadomeščamo preko spleta. Vsega seveda ne moremo popolno nadomestiti, ampak trudimo se po najboljših močeh. Hkrati pa vsi komaj čakamo, da se bo življenje vrnilo na staro pot. Nekatere zadeve se že umirjajo, druge pa so precej bolj kompleksne. Kdaj se bomo lahko spet zbrali in prepevali z glasbeniki?

Svoje mnenje je podal ameriški zdravstveni strokovnjak

Mnenje o tem, kdaj se bodo vrnili koncerti in podobna zbiranja, je za New York Times podal v ZDA znan zdravnik. Zeke Emanuel je onkolog, bioetik, posebni svetovalec generalnega direktorja Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in mnogo drugega. Njegovo mnenje je, da so večja zbiranja (kot so glasbeni festivali) zadnja stvar, ki se bo vrnila. Zaradi velike koncentracije ljudi, velikokrat v zaprtih prostorih, gre seveda za zelo tvegane okoliščine, dokler nevarnost popolnoma ne mine.

Emanuel je povedal tudi, da ne ve, zakaj organizatorji prestavljajo koncerte in druga večja zbiranja na oktober ali že na letošnjo poletje. Zelo verjetno se mu zdi, da bomo v naslednjih mesecih zasledili še veliko več preklicanih ali prestavljenih dogodkov. Po njegovih besedah lahko pričakujemo naslednji koncert najhitreje jeseni 2021.

koncerti, glasbeni festivali, korona virus, koronavirus, pandemija, konec pandemije, konec koronavirusa, ponovno prirejanje dogodkov, ponovno koncerti, koncerti v živo, lampiončki, štuk, stellarbeat, preklicani dogodki, dogodki pandemija, dogodki epidemija, epidemija koronavirusa, pandemija koronavirusa, organizatorji dogodkov, prestavljanje dogodkov, preklic dogodkov, vrnitev v normalno, študentsko življenje, zeke emanuel, svetovna zdravstvena agencija, who, študij, študij na daljavo, videoklici, koncerti preko spleta, jesen 2021, koncerti jesen 2021, koncerti prihodnjo jesen, življenje vračalo na stare tire
Se bliža čas, ko bomo lahko odvrgli zaščitno opremo?

Najbolj kočljiva so večja zbiranja

Glasbeni festivali, športna zbiranja, vsak dogodek, kjer je skupaj zbrano veliko število ljudi, je izjemno problematičen. Situacija sicer zna biti odvisna od tega, če dogodek poteka zunaj. Se zna zgoditi, da boš letos užival na Stellarbeatu ali se jeseni vrnil v Štukovo dvorano? Nič ni nemogoče.

Zapomni si, da vsako načrtovanje za prihodnost trenutno poteka samo na podlagi sklepanja, ker točnih informacij nimamo. Tako lahko samo spremljamo, kaj se dogaja in na podlagi tega predvidevamo, kaj bi se še lahko zgodilo. Ampak, ko se bo življenje vračalo na stare tire in se bodo ponovno začeli organizirati dogodki z manjšim številom udeležencev, je verjetno na obzorju tudi kakšen koncert. Upajmo, da bo to prej kot naslednjo jesen.

 

DOSTOP.si / MK
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button