Življenjski slog

Kako ti manifestacija lahko pomaga do uresničitev želja: kratek vodič

Manifestiranje se začne z razumevanjem tega, kaj manifestacija sploh je. Se ti nekaj, česar si resnično želiš, zagotovo tudi izpolni? Vse glede manifestiranja zagotovo ni tako črno-belo, a preveri kaj o tem menijo terapevti.

Je manifestacija resnična? Odvisno koga vprašaš. Manifestiranje pomeni, da si v svoje življenje skozi dejanja in prepričanja namensko nekaj prikličeš oz. to privlačiš. Kako pa veš, da ni vse nek hokuspokus? Licencirana svetovalka za duševno zdravje, dr. Denise Fournier, pravi, da je manifestacija orodje, s katerim stvari v življenju dosegaš skozi svoje namene, misli in čustva. Seveda ne gre za neko čudežno magijo, ko si stvar zamisliš, naslednji dan pa te pred vrati čaka nov Ferrari.

S pravim pristopom pa je manifestiranje odlično, saj ti omogoča, da izražaš svoje cilje in oblikuješ načrte, kako jih doseči. Da je manifestacija uspešna, morajo biti ti cilji vedno jasni, verodostojni in usmerjeni v izboljšanje sebe in dobrobit vseh ljudi sveta.

Kaj so prednosti manifestacije?

Manifestacija poudarja pomen miselnih vzorcev, ki so temelj našega duševnega zdravja. Misli so zelo pomembne, saj lahko oblikujejo naša čustva, dejanja in izkušnje.

manifestiranje, misli, dejanja, čustva, duševno zdravje, zdravje
Manifestacija lahko spreminja naša življenja, saj lahko življenje spreminja moč misli.

Manifestiranje nas prav tako lahko motivira za doseganje ciljev. Kombinacija naših namer, pozornosti in navdušenja nad prihodnostjo (ključnih delov manifestacije) pa lahko pozitivno vpliva tudi na naše duševno zdravje. Zametki manifestacije se sicer uporabljajo tudi v dejanski psihoterapiji, ki se zaveda pomena preučevanja misli in razumevanja povezav med njimi, čustvi in izkušnjami.

Za koga je manifestacija primerna?

Najboljši kandidati za manifestiranje so ljudje s samomotivacijo, zdravo samopodobo in dobro disciplino. Vsak, ki želi biti uspešen v manifestiranju, se ga mora lotiti premišljeno, predvsem pa predano. Biti moraš osredotočen, tvoje misli, čustva in prepričanja pa usklajena s stvarmi, ki si jih želiš. Nato je ključnega pomena to, da si za dosego zastavljenih ciljev pripravljen tudi ukrepati, sprejeti pomembne odločitve in morebitne žrtve.

manifestiranje, misli, dejanja, čustva, duševno zdravje, zdravje
Zagotovo si že slišal za Zakon privlačnosti. Kar daš, to privlačiš.

Hkrati se moraš zavedati, da tudi manifestacija nima neskončnih moči in da se v nekaterih situacijah niti najboljša usklajenost misli, čustev in izkušenj ne more boriti z vesoljem. Pomembno pa je tudi, da z manifestiranjem ne postaneš nadut. Izogibaj se razmišljanju, da ljudje, ki jim gre slabše od tebe, to slabše stanje zavestno manifestirajo. To ti ne bo prineslo nič dobrega.

1, 2, 3, akcija! Kako torej manifestirati?

Vzemi si čas in prisluhni svojemu notranjemu jazu. Vprašaj se, česa si zares želiš. Nato si predstavljaj, kako bo, ko se bo tvoja želja uresničila. Začni se posvečati svojemu toku misli. Navadi jih na razmišljanje o svojih namerah in željah. Uresničitev svojih želja si predstavljaj skozi meditacijo, molitev ali vizualizacijo. Naj bo tvoja vizija jasna, saj je naslednja stopnja ugotavljanje, kako jo doseči. Sestavi si načrt in ga začni izvajati. Kaj bo tvoj prvi korak?

Naj bodo tvoja dejanja v skladu s tvojimi namerami in željami. Najučinkovitejše manifestiranje se dogaja skozi majhna in stalna dejanja. Po poti opravljanja teh dejanj se opomni, da si zaslužiš izpolniti svoj cilj, a ne pozabi, da se bo ta morda izpolnil na način, ki ga sprva nisi pričakoval. Nenehno bodi pozoren na majhne spremembe v tvojem življenju. Bodi pozoren, kako je vsaka sprememba nov korak do velike spremembe. Ostani potrpežljiv in se drži svojega načrta. Ustvarjanje vsake nove poti namreč zahteva trud, predanost in opuščanje starih navad.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button