Zabava

Legendarne lokacije božičnih filmov, ki resnično obstajajo

Ob gledanju božičnih filmov so ti v mislih zagotovo ostale legendarne lokacije iz še bolj legendarnih prizorov. Preveri, katere prav zares obstajajo.

Rockefellerjev center, New York City

New York City spada med najbolj ikonične in klasične božične lokacije. Buddy the Elf (Will Ferrell) je ob prvem pogledu na drevo Rockefellerjevega centra izgovoril znamenite besede “Wow, that’s a big one!”. Pred istim drevescem je Kevin iz filma Sam doma stekel v objem svoji mami. In še bi lahko naštevali.

filmske lokacije, božič, prazniki, božični filmi
Ti je to božično drevo kaj znano?

Shere, Anglija

Si si kdaj želel, da bi lahko za božič pobegnil, kot je to storila Cameron Diaz v filmu The Holiday? Sama je za svoj obisk izbrala slikovito vasico Surrey, jugozahodno od Londona. Koča v kateri je bivala Cameron Diaz, je žal bila samo scenografija. Če pa si želiš obiskati slikovito angleško podeželje, je najboljši približek obisk Cornwell Manora. 

Hiša Sam doma

Le kdo si ne bi želel živeti v čudovitem dvorcu v katerem je bival Kevin McCallister. Hiša, v kateri Kevina pustijo samega, še vedno stoji, tako lepa, kot je bila v filmu. Najdeš jo na 671 Lincon Avenue v predmestju Chicaga Winnetka v Illinoisu. Leta 2012 naj bi vila bila prodana za 1,59 milijona dolarjev in danes predstavlja zasebno domovanje.

Rothenburg ob der Tauber, Nemčija

Vizualno neverjeten Hrestač in štiri kraljestva, ki temelji na klasičnem božičnem baletu je mešanica lokacij v Londonu in prizorišč CGI. Pravljična dežela snežink pa izgleda natanko tako kot bavarsko mesto Rothenburg ob der Tauber.

božični filmi, filmske lokacije, božič, prazniki, filmi
Prizori iz Hrestača so sicer nastali s pomočjo CGI-a, vendar z mislijo na to bavarsko mesto…

Snowshill, Anglija

Si lahko omisliš boljše ime za božično mesto kot Snowshill? Ta nenavadna angleška vasica v Gloucestershiru je bila rojstni kraj glavne junakinje Renee Zellweger iz Dnevnika Bridget Jones. Čeprav to ni izključno božični film, se film o letu zaključi s prazniki. Bolj idilične lokacije za božični film skoraj ne bi mogli najti.

Fox Plaza Tower

Die Hard velja za prazničen film, saj je postavljen na božični večer. V klasičnem akcijskem filmu iz leta 1988, v katerem se Bruce Willis bori proti teroristom, se pojavi stolp Nakatomi v Los Angelesu. In stolp spada med najprepoznavnejše lokacije, v resnici pa se imenuje Fox Plaza. Zanimivo je, da so za potrebe snemanja uporabili tudi dejansko notranjost stolpa.

DOSTOP.si / RM
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button