Kulsko

Malo pivo z velikimi načrti

Pivovarna Pelicon z novim nizkoalkoholnim pivom

Pivovarna Pelicon z novim izdelkom sledi globalnim trendom hitro rastočega povpraševanja po nizkoalkoholnih pivih. Lahka piva niso več vodena brozga, saj jim kraft pivovarski pristop kljub nizki stopnji alkohola zagotavlja bogat, poln okus.

Ajdovska Pivovarna Pelicon je pred začetkom pomladi predstavila novo, nizkoalkoholno pivo Relax z 2,8 % alkohola, s katerim polaga temelje za segment, ki v globalnem merilu hitro narašča. »Povpraševanje po nizkoalkoholnem pivu je v tujini velikansko in ta trend se že odraža tudi pri nas, žal pa je za takšna piva doslej veljalo, da so precej vodena in brez okusa. S pivom Relax dokazujemo, da lahko tudi pri tako imenovanih malih ali lahkih pivih z inovativnim varjenjem in izbranimi sestavinami dosežemo bogat, za kraft pivo značilen okus,« je povedala Anita Lozar, soustanoviteljica Pivovarne Pelicon, ki je konec preteklega tedna odprla tudi nov prodajni in predstavitveni prostor v Ajdovščini.

Imen za nizkoalkoholno pivo je več, najbolj običajno je malo pivo, slišimo pa lahko tudi poimenovanja lahko, namizno ali session pivo.

 

Relax hit pomladi in poletja

Relax bo zagotovo hitro postal postal zaželen spremljevalec pomladnih posedanj na sončnih terasah in veselih druženj na poletnih piknikih, soustanovitelj Pivovarne Pelicon in njen glavni pivovar Matej Pelicon pa je pojasnil, da so tudi pri pivu Relax s kakovostnimi sestavinami skušali ustvariti zgodbo, kot to počnejo pri vseh pivih Pelicon: »Bogato lahko pivo je težje ustvariti, zato za pivovarja predstavlja izziv in priložnost, da pokaže svoje znanje in inovativnost. Če želiš bogat okus, s kakovostnimi sestavinami ne smeš skopariti, zato smo Relax izdatno hmeljili s hmeljema Relax in Enigma, poln kraft okus pa poleg ječmenovega sladu krojijo tudi ovseni in rženi kosmiči. Za stil piva smo izbrali priljubljeni pale ale jantarne barve, a ker gre za lahko pivo, smo ga poimenovali kar mikro pale ale.«

Hmelj Relax so prvotno razvili za uporabo v čajih za sprostitev, v Pivovarni Pelicon pa so ga postavili v novo vlogo velikega svetovnega trenda »malega piva«.

 

Priljubljenost nizkoalkoholnih piv hitro narašča

Rast povpraševanja po nizkoalkoholnem pivu gre sicer pripisati skupku dejavnikov. Eden njih je zrelost pivske kulture, ki zahteva okus tudi v majhnih stvareh in se z vodenimi zvarki enostavno ne sprijazni več, kraft pivovarstvo pa je to zahtevo sposobno izpolniti. V tujini k pogostejšem poseganju po nizkoalkoholnih pivih prispevajo tudi vedno večja osveščenost in želja po bolj zdravem načinu življenja ter zmanjšanju zaužitih enot alkohola, Peliconi pa verjamejo, da se to že čuti tudi pri nas.

Pitje na travniku
Nizkoalkoholno pivo so v srednjem veku namesto vode (saj njena kakovost tedaj ni bila ravno zavidanja vredna) pili tako otroci kot odrasli.

Relax bo v 500 mL steklenici moč dobiti v izbranih lokalih in trgovinah po Sloveniji (denimo v trgovini Pivoljub ali Kavarni SEM v Ljubljani ter v mariborski Pivarni), ga naročiti na spletni strani www.pelicon.beer ali kupiti v novem prodajnem in predstavitvenem prostoru Pivovarne Pelicon na IV. Prekomorske 61 v Ajdovščini, kjer se bodo v prihodnje vrstili tudi številni zanimivi dogodki za ljubitelje piva.

 

 

Pivovarna Pelicon
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button