Novice

Maribor je v četrtek zasijal v lučkah!

V četrtkovem večeru se je s prižigom lučk pričelo praznično vzdušje v našem mestu. Tudi letos bo december v Mariboru praznično obarvan, k čemur bosta prispevala praznična okrasitev in pester spremljevalni program.

Četudi je bilo vreme precej kislo, deževno in hladno, Mariborčanov to ni ustavilo, da ne bi občudovali prižiga lučk, ki bodo v prihodnjem mesecu krasile naše mesto. Množica je na Glavnem trgu v veselem pričakovanju ob toplem čaju in kuhančku nestrpno pričakovala slavnostni trenutek, ko bo Maribor zasijal v lučkah.

V četrtek so zaživela tudi ostala osrednja prizorišča Čarobnega Maribora: na Glavnem trgu se je pričela tržnica z darilnim programom, gostinska in kulinarična ponudba nas vabita na Trg Leona Štuklja, kjer se bodo v drugi polovici decembra odvijali tudi koncerti priljubljenih glasbenikov.

Maribor, prižig lučk, lučke, prazniki, december, božič
Ob vseh lučkah lahko uživamo še v božičnih tržnicah in lokalnih ponudnikih.

Mesto vdihnilo praznično vzdušje

Kljub temu, da so nekatere lučke po mestu že gorele, se je na Glavnem trgu zbrala množica, ki je nestrpno pričakovala 18.18 uro. Takrat je bil namreč predviden uradni prižig lučk. Živahen pogovor, ogledovanje in kupovanje na božični tržnici so polnili Glavni trg. Pričakovanje se je le še stopnjevalo.

Nekaj minut čez 18. so Glavni trg zapolnili pravljični junaki, odeti v praznične lučke. Na oder so pospremili župana MO Maribor, Aleksandra Saša Arsenoviča, in skupaj smo začeli odštevanje do trenutka, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. In po napetem odštevanju je Maribor zasijal v čudoviti okrasitvi. Prvič se je zavrtelo kolo, Maribor je zažarel, navdušenja množica ni mogla skriti.

Dogajanje po mestu

Osrednja atrakcija božične tržnice na Glavnem trgu je letos kar 33 metrov visoko panoramsko kolo. Sicer pa bo na Glavnem trgu v prazničnem času zaživela božična vasica, ki bo ponujala čarobna doživetja za najmlajše. Zabavali se bodo lahko na Božičkovi delavnici, 6D simulatorju z zimskimi animacijami, foto točkah in čarobnem stolu Dedka Mraza.

https://maribor.si/maribor_novice/s-prizigom-praznicnih-luck-se-pricenja-carobni-maribor-2023/
Glavna atrakcija na Glavnem trgu je 33 metrsko panoramsko kolo.

Odrasli bomo lahko uživali v ponudbi božične tržnice, ki bo ponujala prodajne hiške z darilnim in sladkim programom, pa tudi humanitarne stojnice, na katerih se bodo predstavila številna društva in organizacije. Konci tedna bodo v božični vasici namenjeni druženju z mednarodno priznanimi DJ-i.

Rebeka MIKŠA
Rebeka MIKŠA

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button