Trendi

Najbogatejša Slovenca s kar 689 milijoni evrov premoženja

Skupno premoženje 100 najbogatejših Slovencev znaša 5,6 milijarde evrov in je v primerjavi s preteklimi leti malenkost upadlo, ugotavlja revija Manager. Na vrhu lestvice šesto leto zapored vztrajata zakonca Iza Sia in Samo Login.

Premoženje zakoncev Login, ki sta glavna ustanovitelja podjetja z razvedrilnimi mobilnimi aplikacijami Outfit7, ocenjujejo na 689 milijonov evrov, kar je enako kot lani. Na drugem mestu lestvice 100 najbogatejših Slovencev sta Sandi Češko in njegova partnerka Livija Dolanc z 296 milijoni evrov, kar je 11 odstotkov manj kot leto prej.

Na letošnji lestvici je en novinec, je pa na njen največ menjav v zadnjih štirih letih.

mesto imetnik ocenjena vrednost premoženja
1. Iza in Samo Login 689 milijonov €
2. Sandi Češko in Livija Dolanc 296 milijonov €
3. Marko Pistotnik 210 milijonov €
4. Družina Lah 169 milijonov €
5. Joc Pečečnik 155 milijonov €
6. Igor Akrapovič 135 milijonov €
7. Tatjana in Albin Doberšek 126 milijonov €
8. Damian Merlak 124 milijonov €
9. Franc Frelih 112 milijonov €
10. Dari in Vesna Južna 111 milijonov €

Na lestvici so vse bolj zastopani ustanovitelji garažnih podjetij, ki so po letih neprestanih vlaganj razvili podjetja do te ravni, da so vredna več deset milijonov evrov. V reviji Finance do pri pregledu bilanc podjetij v lasti najbogatejših ugotovili, da so številna tako rekoč nezadolžena. Na bančnih računih imajo več milijonov, v ne tako redkih primerih celo več deset milijonov evrov.

Na letošnji lestvici je en novinec in deset ljudi ali družin, ki so se po premoru znova vrnili med 100 najbogatejših. Menjav je tako največ v zadnjih štirih letih.

Skupno premoženje 100 najbogatejših Slovencev je ocenjeno na 5,6 milijarde evrov, kar je dva odstotka manj kot lani. Premoženje 100. najbogatejšega Slovenca letos znaša 22,2 milijona evrov, medtem ko je lani znašalo 24,2 milijona evrov.

 

 Mladi podjetnik (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button