Zdravje

“Pogovori se s študentom psihologije”, če potrebuješ nasvet

10 študentk 2. stopnje psihologije je na voljo, če potrebuješ nasvet ali samo nekoga, ki te bo poslušal. Svetovanje lahko poteka samo preko e-pošte ali z osebnim srečanjem z eno izmed študentk. Odločiš se sam in kot ti ustreza.

Študentsko življenje zna biti stresno. Večkrat nam težave povzroča že samo študij, kaj šele, če moraš redno delati in imaš težave s cimrom. Vsake toliko časa nastopijo še hujše osebne težave v ljubezni, prijateljstvu, družini, financah in podobnimi tegobami. Vsak se kdaj znajde v stiski. Če potrebuješ nasvet, pogovor, ali samo nekoga, ki te bo zares poslušal, se lahko zdaj obrneš na študente psihologije.

10 študentk 2. stopnje psihologije se je namreč odločilo, da želijo pomagati vsem, ki takšno pomoč želijo. Zato so odprle svetovalnico “Pogovori se s študentom psihologije“. Delujejo pod okriljem Društva študentov psihologije Maribor (DŠPM). Dostopne so na svetovalnica.dspm@gmail.com, zato jim le piši in se dogovori za srečanje ena na ena.

Težave lahko razrešiš tudi po e-pošti

Če se ne želiš z njimi srečati v živo, pa brez skrbi, saj svetovanje nudijo tudi preko e-pošte. Pomagajo ti lahko pri čisto vsakdanjih težavah, ki se ti morda ne zdijo pomembne, pri malo večjih, pa tudi pri takšnih res problematičnih, zaradi katerih morda razmišljaš, da bi potreboval (pravo) strokovno pomoč. Če želiš, te bodo študentke znale usmeriti na prav naslov.

društvo študentov psihologije maribor, dšpm, študenti psihologije, duševno zdravje, mentalno zdravje, psiholog, pogovori se, stiska, študenti v stiski, študenti ki potrebujejo pogovor, študenti ki potrebujejo nasvet, nasveti za študente, svetovanje, svetovanje preko epošte, pogovor preko epošte, svetovalnica, ko delimo lažje spimo, nasvet, pogovor
Svetovalnica je v celoti anonimna.

Svetovalnica deluje na principu anonimnosti, tako za tiste, ki nasvet potrebujejo, kot za študentke, ki jih delijo. Članice so sicer že prestale prvo stopnjo študija psihologije, poleg tega pa se redno izobražujejo tudi izven študija. Delujejo v skladu s Kodeksom poklicne etike psihologov, s katerim so se v okviru študija in praks že dobro seznanile. Ne gre pa za njihov prvi projekt v okviru duševnega zdravja, saj DŠPM večkrat letno organizira dogodke, ki ljudi opominjajo, kako pomembno je to.

Ko delimo lažje spimo

“Mislim, da je svetovalnica dober prvi korak za vse tiste dijake, študente ali odrasle, ki se sami pri sebi ne počutijo dobro, ki jih težijo problemi, pa jih nikomur ne morejo zaupati. Pri nas lahko najdejo varen prostor, kjer se lahko izpovedo in dobijo usmeritve, če želijo za težave poiskati strokovno pomoč. Pogovor z nami je super način za prebijanje ledu, ko gre za pogovor o duševnem zdravju in iskanju rešitev na čisto vsakdanje probleme. Saj ko delimo naše skrbi, lažje spimo, kot pravi naš moto,” pravi o svetovalnici vodja študentk.

Podatke o svetovalnici “Pogovori se s študentom psihologije” lahko najdeš na njihovi spletni strani, na njihovi Facebook strani, da bi dosegle čim več študentov so pa pred kratkim odprle tudi Instagram profil.

Mojca KUPČIČ
Mojca KUPČIČ

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button