Zdravje

Pomoč v duševni stiski za mlade

Kam in kako po pomoč v duševni stiski?

Pod okriljem Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti že vrsto let izhaja publikacija »Kam in kako po pomoč v duševni stiski«, ki želi v tokratni novi izdaji mladim in širši javnosti na preprost način predstaviti značilnosti osebnostnih motenj.

Duševne motnje so resen problem današnje družbe. Te prizadenejo tudi vedno več mladih, zato je pomembno, da mladi vedo kje poiskati pomoč, kadar se znajdejo v duševni stiski. Nacionalni inštitut za javno zdravje navaja, da med mladimi v Sloveniji v zadnjih letih opažajo porast anksioznih motenj oziroma tesnobe, zaskrbljujoče pa je dejstvo, da veliko mladih v stiski ne dobi ustrezne pomoči.

Veš, na koga se lahko obrneš, če se znajdeš v duševni stiski?

V publikaciji »Kam in kako po pomoč v duševni stiski« so strokovnjaki pripravili preprost pregled duševnih motenj in možnih pristopov pomoči. V zaključnem delu publikacije najdeš tudi kontakte organizacij, ki ti lahko s svojimi storitvami in informacijami pomagajo pri vseh vprašanjih s področja duševnega zdravja in duševne stiske.

Za nasvet se lahko obrneš na eno izmed bolj priljubljenih spletnih svetovalnic za mlade v Sloveniji, portal #tosemjaz, ki mladim ponuja anonimen in brezplačen ter preprost dostop do strokovnega nasveta.

Če pa bi se rad pogovoril ena na ena, ti je na voljo tudi svetovanje po dogovoru v Psihološki svetovalnici, ki jo organizira ŠOUM.

Publikacijo »Kam in kako v duševni stiski« si lahko ogledaš tukaj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button