Življenjski slog

Preveri 7 lastnosti samozavestne, “hude” in uspešne ženske

Na ženski ni nič bolj privlačnega kot njena samozavest. Pa naj bo to iz vidika moških ali ostalih žensk, ki samozavest samo občudujejo in si želijo, da bi bile same takšne. In kakšne so običajno samozavestne, "badass" ženske?

1. Ne primerja se z nikomer

Ženska, ki se zares ljubi, ve, da je primerjanje z ostalimi pot brez povratka. Ob opazovanju drugih žensk ni ljubosumna, temveč navdahnjena, ker ve, da lahko vse videno doseže tudi sama. Ne primerja se s tem, kako daleč je prišla in na kateri točki življenja je v primerjavi z vrstnicami.

Ne gre pa se samo za to, da samozavestna ženska ve, kako biti enako dobra, kot katera druga, temveč za zavedanje, da je lahko en položaj enako uspešen kot drugi, ena postava enako privlačna kot druga in ena frizura enako lepa kot frizura druge. Gre se samo za samozavest in čaščenje svoje edinstvenosti.

2. Zaupa vase

Samozavestna ženska seveda lahko vpraša za tuje mnenje, ne bo pa si dovolila, da jo to odvrne od prepričanja, v katerega iskreno veruje. Vase brezmejno zaupa in ve, da bo sprejela pravo odločitev zase.

ženska, samozavestna ženska
Samozavestna ženska ne bo dvomila v sposobnost njenega sprejemanja odločitev.

3. Badass ženska ne lovi nikogar

Takšne ženske morda lovijo svoje sanje, nikakor pa ne bodo lovile prijateljic, moških ali kogarkoli, ki v njihov odnos ne bo vložil dovolj truda. Če jih nekdo zapostavlja, preprosto gredo naprej in najdejo ljudi, ki so jim namenjeni.

4. Zna reči ne. In to v stilu

Ker takšne ženske na silo ne ugajajo nikomur, so se naučile, kako reči “ne”. Če so zasedene, to povedo, ker vedo, da za dodatno nalogo preprosto ne bi imele časa. In bolje je reči “ne”, kot delo opraviti slabo.

ženska
Samozavestna ženska se ne boji reči “ne”, in počne stvari, ker jih dejansko želi početi.

5. Zaveda se, da ni popolna

Uspešna ženska se zaveda, da nihče ni popoln – niti ona. Svojih pomanjkljivosti se zaveda in se zna o njih tudi pošaliti. Če se znajde v situaciji, ko ve, da nečemu ni kos, se umakne in delo prepusti nekomu, ki je v danem trenutku bolj primeren.

6. Ne trudi se vklopiti za vsako ceno

Samozavestne ženske vedo, da se jim ni treba obnašati po pravilih družbe. Ne čutijo potrebe, da bi se oblačile, kot vse druge, ali se tako obnašale.

7. In seveda – samozavestne ženske slavijo druge ženske

Samozavestne ženske bodrijo druga drugo, se spodbujajo in medsebojno podpirajo. Uspeh druge ženske je samo to – uspeh ene in ne poraz druge. In kdaj ženska zasije bolj, kot takrat, ko jo osvetljuje sij ostalih čudovitih žensk?

DOSTOP.si / SV
Pexels

Sorodni članki

Back to top button