Šport

Tajvanca izločila slovenska boksarja

Svetovno univerzitetno prvenstvo v boksu 2018

Mesto Elista v Rusiji je od 31. avgusta do 6. septembra gostilo Svetovno univerzitetno prvenstvo (SUP) v boksu 2018, ki se ga je udeležilo 22 delegacij z vsega sveta in na katerem sta nastopila tudi slovenska tekmovalca.

Luka Mejač(Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede) se je v ringu pomeril v kategoriji do 81 kg, Alen Bolkovič (Univerza v Mariboru, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede) pa se je boril v kategoriji do 91 kg.

Po prestanih zdravniških pregledih in tehtanju tekmovalcev je potekal žreb, s katerim so se oblikovali tekmovalni pari. Slovenskima boksarjema pa je žreb za nasprotnika določil dva reprezentanta Tajvana.

Luka Mejač se je v kategoriji do 81 kg pomeril z Shao Hui Heiem, vendar je borbo izgubil s končnim rezultatom 5:0 v korist nasprotnika. Absolvent obramboslovja, ki je 8 let treniral nogomet v NK Olimpija, je prevzel iniciativo in nasprotniku skušal vsiliti tempo, medtem ko je igra tajvanskega borca temeljila pretežno na protinapadih.

V kategoriji do 91 kg nas je zastopal Alen Bolkovič, ki se je pomeril z Zhi Jun Sangom. Tudi on je »oddelal« tri runde in izgubil s končnim rezultatom 4:1.

»S svojim nastopom sem zadovoljen, čeprav sem bil prepričan, da bo zmaga šla v mojo korist. Vseeno pa sem dokazal, da sem dobro pripravljen in lahko boksam z borci na najvišjem nivoju. Zame je to bila odlična izkušnja ter stopnička višje na moji športni poti,« je dejal Bolkovič.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSUSA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Zvjezdan MIKIČ

Sorodni članki

Back to top button