Novice

Z donacijami na pomoč ukrajinskim družinam v stiski tudi v Europarku

Prebivalci Ukrajine se zaradi vojne spopadajo s hudim pomanjkanjem pitne vode, hrane, zdravil in sanitetnih pripomočkov. Mnogi so bili prisiljeni zapustiti svoje domove in so tako ostali brez vsega. Družbena odgovornost in dobrodelnost sta visoko med prioritetami mariborskega Europarka, ki je del skupine SES, zato so se odločili, da bodo svoje prostore namenili zbiranju sredstev za pomoč otrokom in družinam v stiski.

Zbiranje sredstev za otroke in družine v stiski

Vseh pet nakupovalnih središč v Sloveniji, Europark Maribor, ALEJA, Citypark in Center Vič Ljubljana, Citycenter Celje, ki spadajo pod družbo SES, se je z Unicefom povezalo v dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za ukrajinske otroke. Na več lokacijah bodo namestili promocijski material ter obiskovalce prijazno povabili k donacijam.

Humanitarna organizacija Unicef ogroženim družinam dostavlja osnovne življenjske potrebščine, prostovoljci na terenu pa jim nudijo tudi psihosocialno pomoč in podporo v teh negotovih časih. Na Unicefu so poudarili: »Že 25 let pomagamo otrokom in družinam v Ukrajini. Te dni je obseg pomoči potrebno občutno povečati, zato nujno potrebujemo vašo pomoč.«

Donirajte s skeniranjem QR kode ali na Unicefovi stojnici

Obiskovalci mariborskega nakupovalnega središča Europark lahko donacijo opravite s skeniranjem QR kode prek vmesnika v spletni banki ali pa neposredno pri sodelavcih Unicefa, ki bodo donacije sprejemali v nakupovalnem središču. Po svojih zmožnostih se lahko odločite za donacije od 31,31 do 107,36 evra, s katerimi podprete nakup paketov prve pomoči, sanitetnih pripomočkov, šolskih potrebščin in tablet za prečiščevanje vode.

MF / IPPR
Unicef / SES Slovenija

Sorodni članki

Back to top button