Življenjski slog

Ali veš, kako pogosto moraš prati svoj modrc?

Modrček je ključen del vsakega (ženskega) vsakdana, a je možno, da pri tebi ne dobiva dovolj pozornosti. Koristen je namreč za več kot samo pokrivanje intimnih predelov. Ob tem pa moraš paziti, da ga pereš dovolj redno in ne nosiš konstantno.

Modrc je v prvi vrsti pomemben za pokrivanje intimnih ženskih predelov, poleg tega pa ima še lepotni efekt. Ključen je tudi pri skoraj vsakem športu. Sploh ženskam, ki so zgoraj bolj obdarjene, lajša tudi bolečino v hrbtu. Da lahko opravlja svoje naloge, pa moraš ti opraviti svojo, najprej najti pravi nedrček za sebe in ga nato primerno vzdrževati. Kaj točno to pomeni?

Magično število tri

Število tri ne pomeni, da modrc operi po treh dneh. Namesto tega ga operi po tem, ko ga boš trikrat nosila, kar pa naj ne bodo trije dnevi zaporedoma! Če imaš najljubši modrc, si jih raje kupi več, kot da ga nosiš neprestano. Nosiš ga lahko namreč le en dan, naslednji dan pa si raje obleci drugega.

Če nosiš nedrček več kot en dan, vlakna v elastiki nimajo možnosti, da bi si odpočila od napetosti in se vrnila tja, kjer so bila prej. Enostavno povedano, elastika je neprestano napeta in zaradi tega se blago raztegne. To pomeni, da se ti bo modrc bistveno hitreje uničil. To je tudi razlog, zakaj imamo ženske pogosto problem z žico v modrčku, ki začne kukati izven blaga in povzročati bolečino.

nedrček, modrček, pralni stroj, ženske, sušilni stroj, modrc
Športni modrčki so nepogrešljiva podpora pri praktično vsaki telovadbi.

Raje ne v pralni stroj in nikakor ne v sušilnega

Najbolje je torej, da si kupiš več nedrčkov, če imaš najljubšega, pa si lahko kupiš več istih in jih nosiš izmenjujoče. Ko boš vse nosila okoli trikrat, pa jih nujno operi. Za modrc je najbolje, da ga opereš ročno, saj zahteva nežno ravnanje. Nežno drgni, dokler ni čist, temeljito izperi in obesi.

Novejši pralni stroji sicer omogočajo nastavitev za nežnejša oblačila, kar je za modrc dovolj dobro. Najboljše je še vedno ročno pranje, a seveda zanj nima vsak časa. Pri pranju v stroju pa samo pazi, da se ti kljukice modrca ne zataknejo v stroju. Najboljša rešitev so vrečke, ki se dajo kupiti prav za ta namen, da se v njih perejo modrci.

nedrček, modrček, pralni stroj, ženske, sušilni stroj, modrc
Če modrček pereš preveč pogosto je lahko prav tako škodljivo, kot če ga pereš premalo.

Pri pranju je torej nekaj svobode, pri sušenju pa ne! Nedrček ne sodi v sušilni stroj. Vročina lahko povzroči krčenje, kar bo negativno vplivalo na prileganje in udobje modrca. Zato si vedno vzemi čas, da ga nekam obesiš in počakaš, da se posuši.

Če nosiš modrc vsak dan in ga morda celo sušiš v stroju ali pereš na navadnih nastavitvah sedaj, dobro premisli, če se splača. Če pravilno skrbiš za svoj modrc, ga boš lahko nosila tudi do pet let. Kako dolgo pa si sedaj zdržala z modrcem, preden se je uničil?

 

 DOSTOP.si / MK
 Pexels

Sorodni članki

Back to top button