Tehnologija

Bitcoin.com v slovenski startup investiral štiri milijone evrov

Svetovno znana kriptovalutna družba Bitcoin.com je investirala štiri milijone evrov v mlado slovensko tehnološko podjetje Eligma. Slednje razvija sistem GoCrypto, prek katerega trgovci sprejemajo kriptovalute. GoCrypto je zdaj na voljo v 64 državah in skupaj pokriva več kot 60.000 lokacij.

Partnerstvo med družbo Bitcoin.com in Eligmo se je pričelo leta 2019. Takrat sta Bitcoin.com in investicijska družba Pangea Blockchain Fund v Eligmo vložila štiri milijone evrov. “Zaradi izjemnih rezultatov in prizadevanj Eligme pa se je Bitcoin.com na začetku leta 2021 odločil za novo investicijo v višini štirih milijonov evrov,” so sporočili iz slovenskega startupa.

GoCrypto, Eligmina je rešitev za trgovce, da sprejemajo kripto plačila. V zadnjih dveh letih je po navedbah podjetja prerasla v globalno plačilno shemo, ki povezuje vse zainteresirane strani, ki se zanimajo za kriptovalute. To so uporabniki kriptovalut, kriptovalutne denarnice in menjalnice. Tudi ponudniki blagajniških sistemov in plačilnih storitev ter trgovci, ki bi radi sprejemali ta način plačila.

GoCrypto je zdaj na voljo v 64 državah in pokriva več kot 60.000 lokacij. V Sloveniji je denimo več kot 1000 lokacij, na katerih se lahko plačuje s kriptovalutami.

Eligma, ki je decembra lani praznovalo tretji rojstni dan. V partnerstvu z družbama BTC in Lab4Pay pa se je osredotočila tudi na razvoj nove inovativne plačilne rešitve. Naprave vse-v-enem, ki bo trgovcem omogočala tako sprejemanje kriptovalut kot tudi tradicionalnih plačilnih rešitev (kreditnih kartic in mobilnih plačil), pa tudi integracijo davčne blagajne in možnost nameščanja dodatnih aplikacij.

 

 KrogSTA
Image by Pete Linforth from Pixabay

Sorodni članki

Back to top button