Okolje

Fructal uvaja embalažo rastlinskega izvora

Ajdovski Fructal kot prvi v Sloveniji napoveduje uvedbo embalaže rastlinskega izvora, s katero bo dodatno zmanjšal obremenitve okolja. Nove embalaže bo začel polniti avgusta, na trgu pa bodo jeseni.

Kot so poudarili v Fructalu, je trajnostna naravnanost pomemben del njihovega poslovanja. Zato že vrsto let veliko pozornosti namenjajo recikliranju embalaže, njeni ponovni uporabi in vzpostavitvi sistemov njenega vračanja.

“Fructal preko pooblaščene družbe Unirec zbere vso odpadno plastiko, ki jo da na trg in konča v smeteh, kar pomeni, da se velika večina Fructalove embalaže vrne v ponovno polnjenje,” so izpostavili. “Z uporabo tako zbranih in recikliranih plastenk s kar 50 odstotki regranulata vsako leto zmanjšajo obremenitev okolja za skoraj 500 ton ogljikovega dioksida,” so zatrdili.

Polovico njihove embalaže je ob pravilnem odlaganju v za to namenjene zabojnike že zdaj mogoče reciklirati. Nova embalaža pa bo proizvedena z uporabo plastike, pridobljene iz sladkornega trsa. Ta je reciklabilen in naraven material, s čimer bodo še zmanjšali obremenitve okolja. Iz polimerov rastlinskega izvora bodo tudi novi pokrovčki, so pojasnili.

V prihodnjem letu načrtujejo še uvedbo slamic iz materiala rastlinskega izvora.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button