Življenjski slog

Kdaj nastopi tisti res pravi čas, da bivšemu pošlješ sporočilo?

Če si v preteklosti že bil v kakšni zvezi, se občasno verjetno vprašaš, če bi bivšega partnerja lahko kontaktiral ali moral kontaktirati. Ko pomisliš na njega, se sprašuješ, če je res pravi čas, da bi mu kaj napisal. Pa ta čas kdaj zares nastopi?

Na bivše se posebej radi spomnimo predvsem takrat, ko smo slabe ali predobre volje, velikokrat podkrepljeni tudi s kakšnim kozarčkom preveč. “Naj mu pošljem sporočilo?” – vprašanje, na katerega običajno že poznamo odgovor. Spoiler alert: ta odgovor ni “da”.

Vsak dober prijatelj ti bo verjetno povedal enako in ti telefon iztrgal iz rok. Seveda pa je želja, da bivšega ponovno kontaktiraš, povsem normalna. Ob tem pa moraš razčistiti, zakaj si tega sploh želiš. Certificirana trenerka za zmenke Damona Hoffman pravi, da je ta želja velikokrat samo naraven odziv ob spominu na osebo, ki ti je prišla na misel. K temu smo kot ljudje preprosto nagnjeni. To pa ne pomeni, da je kontaktiranje bivšega vedno tudi dobra ideja.

konec zveze, razhod
Želja po kontaktiranju osebe izvira iz našega prirojenega nagona.

Pomisli, zakaj bi bivšemu želel poslati sporočilo

Četudi je stvar naravna, pa se moraš pred dejanskim dejanjem vprašati, zakaj to sploh hočeš storiti. Morda iščeš zaključek? Si želiš, da bi bila ponovno skupaj? Ga/jo preprosto pogrešaš? Čeprav želja po stiku z bivšim ne pomeni nujno, da ga še nisi prebolel, je lahko znak, da še vedno žaluješ.

Razhod je seveda lahko zelo stresen in povzroča veliko žalosti in bolečine. Želja po stiku z bivšim je tako zagotovo eden izmed načinov, da bi dobili zaključek, ali poskušali oživiti odnos. Možno je tudi, da ne pogrešaš bivšega, ampak prej odnos, ki sta ga imela. Morda se pojavi kakšen stari spomin, ko se pretekla zveza kar naenkrat zdi bleščeča. Pa to običajno ni bila.

konec zveze, razhod
Zveze se običajno končajo z razlogom.

Kdaj pa je bivšega reeees dovoljeno kontaktirati?

Pošiljanje sporočil bivšemu je običajno zelo slaba ideja. Če ni zelo slaba, pa vsaj precej nepotrebna. Razen v zelo redkih primerih. Recimo, če se ti zdi, da si bivšemu storil krivico, ki jo je morda smiselno poskusiti popraviti. A se je tudi ob tem ponovno potrebno vprašati, če boš s tem storil več škode kot koristi. Boš partnerju (ali obema) povzročil samo še dodatno bolečino?

Dobro vodilo pri odločanju, ali je nekaj smiselno napisati, ali ne, je preprosto vprašanje. Bi bilo vsebino sporočila smiselno povedati preko telefonskega klica? Sicer pa je o pretekli zvezi najbolje razmišljati kot o goreči stavbi. Bi se vanjo res vrnil po tem, ko si enkrat že pobegnil?

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button