Življenjski slog

Kdaj si nazadnje očistil svoje seks igračke?

Verjetno je dejstvo, da nam temeljito čiščenje naših seks igračk na misel pride zgolj poredko. Predvsem takoj po njihovi uporabi. Kljub temu pa je zelo pomembno, da jih redno čistimo - in to, če jih uporabljamo sami, ali v dvoje.

Glede na raziskavo The Bed Bible, ki je vključevala 1760 udeležencev, 14 odstotkov ljudi še nikoli ni očistilo svojega vibratorja. Poleg tega 22 odstotkov svoje spolne igračke očisti šele po uporabi. Nečiščenje naših spolnih igračk pa lahko povzroči rast bakterij, ki se nato spremenijo v genitalne okužbe, kot so glivične okužbe, bakterijska vaginoza itd. To pa še ni vse. Pride lahko tudi do spolno prenosljivih bolezni, kot so herpes, klamidija, sifilis in ostale.

To lahko vsesplošno ogroža naše zdravje, seveda pa vpliva tudi na naše spolne partnerje – ne glede na to, ali smo v resnem razmerju ali se ukvarjamo s priložnostnimi srečanji. In ker si tega preprosto ne želimo, je čas, da spregovorimo o temeljitem čiščenju spolnih igračk.

Kako pogosto moramo čistiti svoje seks igračke?

Povsem samoumevno je, da je potrebno igračke (temeljito) očistiti po vsaki uporabi – še posebej, če gredo v nas. Poleg tega je zelo pomembno, da ločujemo igračke, ki jih uporabljamo vaginalno in analno, smiselno pa je tudi, da imamo nekatere igračke samo zase, ostale pa za partnerski seks.

seks igračke
Tako kot čiščenje po uporabi, je pomembno tudi čiščenje pred uporabo.

Poleg tega je pomembno tudi, da svoje spolne igrače očistimo pred uporabo. Ker vibratorjev verjetno ne hranimo v sterilnih, vakuumsko zaprtih vrečkah. Kjerkoli že so, ko jih ne uporabljamo, so igračke dovzetne za prah in bakterije. Zato jih očistimo tudi predhodno.

In kako to storiti?

Čiščenje seks igračk je preprosto in ne traja dolgo. Če gre za neporozne seks igračke, kot so silikonski vibratorji, analni čepi in dildi, je čiščenje še posebej preprosto. In to zato, ker so narejene iz neporoznega materiala, ki bakterijam preprečuje, da bi prodrle v igračko in se tam dlje časa zadržale. Vse, kar moramo narediti je, da igračke temeljito speremo pod vodo. Pri tem uporabimo blago milo brez dišav ali posebno milo za igračke. Preden jih pospravimo na čisto (in diskretno) mesto, jih obrišemo s čisto krpo.

seks igračke
Čiščenje seks igračk je preprosto in ne traja dolgo.

Ko gre za porozne igrače (tiste, ki so narejene iz koži podobnega materiala in prepuščajo bakterije), pa je redno in temeljito čiščenje še toliko pomembnejše. Če te igračke ne vsebujejo nobene elektronike, jih je najbolje kar prekuhati, sicer poskrbimo za res temeljito čiščenje z vodo in milom. Če želimo biti posebej previdni, lahko z njimi uporabljamo tudi kondome. Varen seks je vedno najbolj seksi – tudi ko smo sami.

DOSTOP.si / SV
BedBible

Sorodni članki

Back to top button