Glasba

Lewis Capaldi domov odnesel dva brita, med zmagovalci tudi Billie Eillish

V Londonski areni O2 je potekala že 40. podelitev britanskih glasbenih nagrad The Brits. Med zmagovalci je z dvema brit nagradama slavil Lewis Capaldi, s kipci pa so se domov odpravili tudi Mabel, Billie Eillish in Tyler the Creator.

Letošnja, že 40. podelitev britanskih glasbenih nagrad The Brits, je prinesla nekaj novosti. BPI (The British Phonographic Industry) se je odločila, da zmanjša število kategorij, zato so letos namesto 13 podelili le 9 kipcev. Med nagradami tako ni bilo več kategorij najboljša mednarodna skupina, najboljši britanski video, globalni uspeh in izstopajoč doprinos h glasbi.

Podelitev je že tretje leto zapored vodil komik Jack Whitehall.

S štirimi nominacijami za nagrado brit je vodil Lewis Capaldi. Ki je ob koncu večera domov odnesel dva kipca, za najboljšo britansko pesem s skladbo Someone You Loved in nagrado za najboljšega novega izvajalca. Zmagovalno pesem je Lewis ob začetku večera tudi zapel.

Na podelitvi so nastopili še Harry Styles, Lizzo, Dave, Celeste, Stormzy, Rod Stewart in Billie Eillish, ki je premierno zapela novo skladbo za najnovejši film iz franšize Jamesa Bonda No Time To Die.

Billie je prejela tudi nagrado za najboljšo mednarodno žensko izvajalko in tako premagala Ariano Grande, Camilo Cabello, Lano Del Rey ter Lizzo, najboljši mednarodni izvajalec pa je postal raper Tylor the Creator. Britanski album leta je postal album z naslovom Psychodrama, ki ga je posnel raper Dave.

Nagrado za britanskega moškega izvajalca je prejel Stormzy, Mabel pa je postala najboljša britanska ženska solo izvajalka. V kategoriji britanska skupina so slavili Foals, nagrado za vzhajajočo zvezdo pa je prejela Celeste.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button