Prehrana

Mala Kuhna in 2. Mali Piknik, na katerem smo spoznali Ježa

Na zelenici pred Pedagoško fakulteto se je včeraj odvil dogodek z nenavadnim naslovom. »Spoznajmo Ježa na 2. Malem Pikniku« je mimoidočim predstavil projekt študentov likovne pedagogike imenovan Jež in postregel s kulinaričnimi dobrotami, ki jih je pripravila Mala Kuhna.

Študentje druge stopnje Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete, UM, pod mentorstvom doc. dr. Polonce Lovšin so izdelali zanimiv projekt imenovan Jež. Jež je hkrati samokolnica, klopca ter miza. Gre za pripomoček za piknik, na katerega naložimo hrano in pijačo, kot na gozdnega ježa. Hrano in pijačo si z njim transportiramo do lokacije za piknik, tam pa nam s svojimi preostalimi funkcijami reši še problem odlaganja in sedenja.

Izdelan je iz dveh lesenih palet in koles, ter temelji na principu »naredi sam«. Vključuje pa tudi vsem dostopen načrt za izdelavo. Ustvarjalci s projektom odgovarjajo na aktualna vprašanja družbe povezana z avtorstvom, znanjem in trajnostnim razvojem.

Jež, Mala Kuhna, UM, pripomoček za piknik
JEŽ – idealen pripomoček za piknik.

Kako drugače predstaviti pripomoček za piknik, kot pa pripraviš piknik. Tukaj so na pomoč priskočili fantje, ki vodijo znamko Mala Kuhna. O fantih, ki vsekakor niso tujci dobrega piknika, smo že pisali v članku Portret: Mala Kuhna. Kot velikokrat poudarjajo, je dobra hrana (in pijača) odlična osnova za prijetno druženje. Tokrat je bil na meniju taco. Obiskovalci so lahko izbirali med ribo ocvrto v pivskem testu in natrgano svinjino. Na izbiro pa sta bili tudi prilogi pico de gallo in taco slaw. Tako si je lahko vsak skombiniral taco po svojem okusu. In okus je bil izjemen, če sklepamo po tem, da je malokateri obiskovalec pojedel zgolj en taco.

Jež, Mala Kuhna, UM, pripomoček za piknik
Študenti Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete z mentorico ter ekipo Mala Kuhna.

Dogodek je v celoto zaključil še srečelov, na katerem so podarili izdelke študentov Oddelka za likovno umetnost. Kljub muhastemu vremenu z občasnimi nalivi, je bilo dogajanje ob dobri hrani in glasbi živo celo popoldne in se zavleklo v večer.

 

Vid JERČIČ
Vid JERČIČ

Sorodni članki

Back to top button