Prehrana

Nekaj trikov za enostavno, poceni in zdravo študentsko prehrano

Študentski lajf prinese veliko svobode in s tem tudi veliko odgovornosti. Kar naenkrat moraš sam/-a poskrbeti zase, si kuhati in se pripraviti na samostojno življenje. Če tvoje kuharske sposobnosti niso najboljše, ti predstavljamo preproste trike, s katerimi boš svoje študentske obroke popeljal na višjo raven.

Študentsko življenje je super! Počutiš se prost/-a in sproščena/-a, a kljub temu nosiš cel kup obveznosti. Sam/-a pa moraš pričeti skrbeti tudi za prehrano, zdravo življenje in dobro organizacijo časa, če je to mogoče. Kako ti lahko uspe?

Vse se nekje prične …

Manj pomivanja, več uživanja v hrani! Drži se receptov, ki jih lahko skuhaš v enem loncu ali ponvi. Še bolje je, če uporabiš počasni kuhalnik za manj pomivanja. Recepte pa ti predlagamo tudi mi.

Bitka za mikrovalovno pečico je nenehen problem. Nehaj se kregati s sostanovalci in preprosto skupaj pogrejte svoje obroke. Pogrejete lahko tudi dva obroka hkrati, tako da eno od posod postavite na narobe obrnjen krožnik.

Ti je zmanjkalo prostora v hladilniku ali si preprosto pozabil/-a obnoviti zaloge hladne pijače? Brez skrbi, samo zavij tople napitke v mokro brisačo in jih za dve minuti postavi v zamrzovalnik. Prepričaj se, da si nastavil/-a časovnik, da ne pozabiš na pijačo. Če jo v zamrzovalniku pustiš predolgo, jo lahko namreč raznese.

Pri roki imej preproste sestavine, ki bodo popestrile tvoje instant rezance. Dodaš lahko jajca, sojino omako, pekočo omako, arašide, sezamovo seme, zelenjavo, šalotko ali čili. Dodajanje dodatkov v ramen rezance bo prav tako pomagalo izboljšati obrok, ne da bi pri tem izgubil/-a denar.

Razmišljaj na dolgi rok!

S cimri investerajte v mešalnik, ne bo vam žal! Mešalniki omogočajo hitro in enostavno pripravo različnih obrokov in prigrizkov, kot so napitki, juhe, sladoled, jogurt sklede in omake.

Za večerjo lahko skuhaš dvojno porcijo in nekaj ostankov prihraniš za kosilo. To je še posebej uporabno, kadar imaš naslednji dan v času kosila predavanja. Te dodatne obroke lahko tudi zamrzneš za pozneje in jih preprosto odmrzneš, ko si lačen/-a

Sestavine za solato ohrani sveže dlje časa tako, da jih shraniš v plastični posodi s papirnatimi brisačkami. Papirnate brisače bodo absorbirale vso dodatno vlago.

S svojimi sostanovalci poskrbite tudi za sponke za prehrano – stvari, kot so sol, poper, omake, moka in začimbe je dobro zapirati s sponkami. Ne pozabite tudi, da za stvari poskrbite, ko jih zmanjka.

DOSTOP.si / IK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button