Življenjski slog

Predhodno načrtovanje seksa je lahko bolj seksi, kot morda misliš

Nekateri izmed nas res ne znamo funkcionirati brez virtualnega ali fizičnega koledarja. Če smo dobri v organiziranju, ni nič bolj privlačnega kot jasno označen in obarvan seznam vseh dogodkov in obveznosti. A te obveznosti znajo delovati precej zateženo in utrujajoče. Kaj če bi v koledarček vpisal še kaj bolj vročega?

Ko pogledamo natrpane urnike, si včasih res zaželimo, da bi ves dan lahko ostali v postelji. A obveznosti ne rabijo biti nujno samo utrujajoče (no, ja …) in bedne. Na svoj seznam opravkov bi med drugim lahko uvrstil tudi seks. Termin potrdi s svojim partnerjem in ga zapiši v koledarček. Povsem vseeno je, kako dobro misliš, da je tvoje spolno življenje, načrtovanje seksa ga lahko 100-krat izboljša.

Na prvi pogled verjetno res zveni, da načrtovanje seksa deluje kot opravilo. A če pomisliš, da na koledar vpišeš tudi manikuro, jogo, šport in druženje, hitro postane jasno, da so opravila lahko tudi prijetna. Podobno kot večerja s prijatelji ali vroča ura joge, ki ju vedno zapustiš s tedensko količino endorfina, ti načrtovanje seksa daje nekaj, česar se lahko veseliš, ko je tvoj dan sicer malce bleh.

zapeljevanje, intima
Načrtovanje seksa lahko poskrbi za odlično vznemirjenje (vir).

Če seks s partnerjem načrtujeta vnaprej ne obstaja možnosti za obotavljanje ali neusklajenost. Če si bosta zastavila tisto nekaj, česar se bosta veselila, bosta na tem gradila pričakovanje. In kaj je pričakovanje, če ne predigra?

Idealno je, če se predigra odvija čez čas in ne le v zadnjih petih minutah pred vajinim spolnim odnosom. Spomni se na vse prijetne oblike predigre: kvaliteten skupni čas, spogledovanje, zapeljevanje in umazano govorjenje. V bistvu je načrtovanje seksa najboljša oblika predigre, saj vama daje priložnost, da čez dan počneta vse to in še več, saj dobro vesta, kaj vaju čaka pozneje.

Predigra se začne ob koncu prejšnjega orgazma.

  • Esther Perel, strokovnjakinja za razmerja

Načrtovan seks = bolje pripravljen seks = boljši seks

Načrtovanje seksa je lahko praktično tudi, če imata s partnerjem zelo natrpane urnike. Tako bosta intimnosti dala točno določen čas in kraj in se opomnila na nežnost, ki jo morata živeti kljub zasedenosti. Vsi vemo, kako zasedeni znamo biti, a določen termin za seks omogoča, da vse izgovore vržemo stran in se osredotočimo drug na drugega.

seks
Seks je eden izmed glavnih temeljev vsake romantične zveze(vir).

In če še nisi prepričan, si predstavljaj, kako vroč mora biti seks, na katerega imata čas počakati, o njem razmisliti, se pogovoriti in ustrezno načrtovati. Če vama je ob običajni rutini dolgčas, je to tudi odličen način za popestritev dogajanja. Tako bosta imela tudi čas, da se predhodno odpravita po kakšne igračke, razmislita o položajih, ki jih želita poskusiti …

Da bi seks moral biti spontan je nič več kot stara legenda – saj življenje vendar ni film Nicholasa Sparksa. Pa to seveda ne pomeni, da se spontanega seksa več ne smeta iti. Seksajta kakor želita in kolikor želita.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button