Novice

Tekmo Portugalska – Slovenija gledalo pol milijona gledalcev

Ponedeljkovo tekmo osmine finala evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo si je ogledalo slabega pol milijona gledalcev. To je 65-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa, je sporočila Služba za komuniciranje RTV Slovenija.

Največ gledalcev je sicer spremljalo drugi podaljšek, in sicer kar 558.800 oz. 77 odstotkov vseh gledalcev, ki so bili v času podaljška pred televizijskimi ekrani.

Tudi najvišja minutna gledanost (592.000 gledalcev) je bila dosežena v času drugega podaljška, ob 23.39, ki hkrati tudi predstavlja najvišjo minutno gledanost na vseh slovenskih televizijah v letošnjem letu. Vsaj del prenosa tekme si je ogledalo kar 770.300 različnih gledalcev.

Omenjena tekma je tako bila najbolj gledan dogodek letošnjega evropskega prvenstva v nogometu. To se je odražalo tudi na digitalnih platformah in RTV 365, kjer je bilo zabeleženih več kot 235.700 ogledov. Najbolj gledan je sicer bil posnetek, v katerem je Jan Oblak obranil enajstmetrovko Cristianu Ronaldu.

Slovenska reprezentanca je tekmo s Portugalsko izgubila po izvajanju enajstmetrovk z 0:3. Redni del in podaljšek sta se končala brez zadetkov.

Nogometaše danes ob 18. uri na Kongresnem trgu čaka še sprejem, na katerem se bodo navijačem zahvalili za njihovo podporo.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button