Okolje

V Mariboru zaključek kampanje Tržnica brez plastičnih vrečk

V Mariboru se je zaključila kampanja Tržnica brez plastičnih vrečk, ki sta jo pripravila podjetje Snaga Maribor in mariborska zveza prijateljev mladine.

Strankam na mariborski tržnici so razdelili vrečke za večkratno uporabo, ki so jih iz odpadnega tekstila sešili prostovoljci. Direktor Snage Maribor Franc Dover je povedal, da so z akcijo Tržnica brez plastičnih vrečk z mehko metodo prispevali k izboljšavam v okolju. Gre za spremembe navad in rutin, ki smo jih sprejeli s potrošništvom, je dejal.

“Nekatere navade so zakoreninjene, a jih bomo v določenem času s skupnim sodelovanjem spremenili, tako da bomo imeli čisto okolje, ki predstavlja sliko družbe. Želimo si, da na nepravih mestih ne bi več videli plastične embalaže ali odpadkov, ki tja ne sodijo”, je še dejal Dover. Poleg tega je napovedal še gradnjo pametne infrastrukture, ki bo prijazna do uporabnikov.

Za podarjene vrečke – nabralo se jih je več kot 1300 – zbirajo prostovoljne prispevke. Z zbranimi sredstvi bodo podprli delovanje Telefona za otroke in mladostnike Tom, ki ga izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Vrečk je še dovolj in jih bodo prostovoljci na mariborski tržnici delili še do konca tedna. Na tržnici so se mudili tudi otroci iz mariborskega vrtca Ivana Glinška, ki so si sami izdelali svoje eko vrečke.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button