Zabava

Zadnja sezona Hiše iz kart brez Spaceya

Netflix iz zadnje sezone priljubljene serije izključil glavnega igralca.

Ponudnik televizijskih vsebin Netflix, ki je lani prekinil snemanje šeste sezone Hiše iz kart v luči obtožb zaradi spolnega nadlegovanja igralca Kevina Spaceyja, je zdaj začel z novo sezono ene svojih najuspešnejših serij.

V tokratni sezoni se bo namesto ambicioznega, karizmatičnega in spretnega politika, ameriškega predsednika Franka Underwooda, ki ga je upodabljal Kevin Spacey, povzela njegova soproga Claire Underwood, ki jo bo še vedno upodabljala Robin Wright. Tako bo v ovalni pisarni sedela ženska.

Nova predsednica se bo morala spopasti z novimi izzivi in temačnimi dogodki iz preteklosti. Med njimi je tudi umor ljubimca, pisatelja Toma Yatesa, ki ga je zastrupila v prejšnji seriji.

Šesta sezona, ki se je začela 2. novembra, bo štela osem epizod, vse dosedanje so jih imele 13.

Hiša iz kart, ki je bila kar 53 nominirana za nagrado emmy in je sedem televizijskih nagrad tudi odnesla, je nastala leta 2013 kot adaptacija istoimenskih mini serij BBC iz leta 1990, ki so temeljile na istoimenskem romanu Michaela Dobbsa.

Proti Spaceyju, ki je bil tudi sicer deležen številnih obtožb zaradi spolnega nadlegovanja, se je oglasilo osem sodelavcev serije Hiša iz kart. Zaradi očitkov so prekinili snemanje serije, Netflix pa je Spaceyja odpustil.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button