Šport

Po dveh tekmah EP v nogometu brez presenečenj in z veliko gledalci

Na skoraj razprodanem stadionu Old Trafford v Manchestru se je pred dobrimi 68.000 gledalci začelo 13. nogometno evropsko prvenstvo za ženske. Za uvod sta se merili angleška in avstrijska reprezentanca, drugi dan pa sta se udarili Severna Irska in Norveška.

Na prvi tekmi EP so Angležinje edini gol dosegle v 16. minuti, ko se je med strelke vpisala Beth Mead. Ta ima pod vodstvom selektorice Sarine Wiegman izjemno statistiko, saj je na devetih tekmah prispevala 13 golov in 12 podaj.

Na drugi tekmi EP za ženske v Angliji pa so vlogo favoritinj upravičile Norvežanke. Proti Severni Irski so v skupini A vpisale zmago s 4:1.

Turnir v Angliji, ki bo z več kot pol milijona prodanimi vstopnicami presegel vse dosedanje ženske evropske turnirje po številu obiskovalcev, bo potekal do 31. julija. Na njem nastopa 16 reprezentanc. Naslov branijo Nizozemke, stavnice pa največ možnosti za naslov pripisujejo Špankam.

Dosedanji rekord evropskega prvenstva za ženske je skupno 240.000 gledalcev iz leta 2017 na Nizozemskem. Evropska nogometna zveza Uefa je podvojila nagradni sklad glede na prejšnje EP 2017, ta bo znašal 16 milijonov evrov.

Danes sta na sporedu dvoboja skupine B, in sicer ŠpanijaFinska (18.00) in NemčijaDanska (21.00).

STA
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button