Kulsko

Rajzefiber potrebuje tvojo pomoč!

Rajzefiber in Društvo Hiša! v stiski

Rajzefiber? Veš tista luštna majhna trgovinica na Gosposki, kjer lahko med drugim kupiš tudi izdelke s potiski Štajerski árgo? Ki v okviru Društva Hiša! organizira sprehode po Mariboru, med drugim tudi Pajzl Tour? Super so in zdaj potrebujejo tvojo pomoč.

Mestna občina Maribor se je odločila prostore, v katerih deluje Rajzefiber, oddati preko dražbe najugodnejšemu ponudniku.

Društvo Hiša! in Rajzefiber pozivata k podpisu peticije, ker se je Mestna občina Maribor (MOM) odločila, da preko javne dražbe odda svoje prostore na Gosposki ulici 11 najugodnejšemu ponudniku. Pišejo tako: “Spodaj podpisani takšne odločitve občine ne razumemo in ne podpiramo. Ker verjamemo, da se vsi kdaj zmotimo, bi s spodnjim besedilom radi občino in odločujoče opozorili na njihovo zmoto in mestnim oblastem predlagali rešitev in smernice, da v prihodnje do takšnih spodrsljajev ne pride.”

Rajzefiber s svojim delovanjem razmišlja o mestu

“Hiša! ustvarja mesto Maribor. Je njegov sestavni del, Maribor je Hiša! Če predpostavimo, da mesto sestavljajo njegovi prebivalci in organizacije, ki v njem delujejo. Rajzefiber s svojo vizijo, delovanjem, sodelavci in partnerji ustvarja odprto, vključujoče, trajnostno, sodelovalno in prijazno mesto. Vsakič, ko izvemo za kakšen nov projekt Hiše, smo ne samo veseli in ponosni, ampak si predvsem oddahnemo. Oddahnemo si, ker nekdo v mestu razmišlja o tem, kar dela. Rajzefiber s svojimi produkti ne ustvarja dobička zase, temveč s svojim delovanjem razmišlja o mestu, kulturi in turizmu na način, ki ne dela razlik, išče skupne točke in vabi vse nas, da se spoznavamo in skupaj ustvarjamo mesto, v katerem si želimo živeti. Mesto, ki ga ustvarjajo, je živahno, pozna svojo zgodovino in išče nove prijatelje. Brez Rajzefibra bi Maribor razumeli na drugačen, upamo si reči, slabši način,” še dodajajo.

Sprašujejo se, če je za mesto pomembnejša najemnina prostorov Gosposke 11 ali njihova vsebina. Pravijo, da v prvem primeru društva v javnem interesu nimajo v Mariboru več česa iskati in da, če je temu tako, je potrebno zapreti tudi knjižnice, gledališča, šole, zdravstvene domove, bolnišnice, muzeje, sodišča … in nenazadnje, občino.

Pišejo še: “Predlagamo, da se dražba za lokacijo ustavi in da se začne razmišljati, kako bi Društvu Hiša! lahko ponudili dodatne prostore, recimo v Radvanju, Teznem, Pobrežju … Naj se miselnost, vizija in poslanstvo Rajzefibra širijo v vse kotičke Maribora. V vse njegove pore. Mesto so ljudje, ki v njem živijo. Mesto so ljudje, ki v njem delajo. Mesto so ljudje, ki ga obiskujejo. Naloga občine je, da skrbi za vse svoje občane, da podpira projekte, ki so trajnostno naravnani, služijo javnosti in prispevajo k odprti, vključujoči in solidarni družbi. Društvo Hiša! služi javnosti: pojdite na Gosposko 11, poglejte njihove programe, pojdite na sprehod z njimi in se prepričajte, da so na/v pravem Mestu.”

Če se z njimi strinjaš, klikni tukaj in pomagaj Rajzefibru, da ostane na Gosposki 11!

 

Rajzefiber
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button