Kronika

Več mrtvih v eksploziji bombe v verski šoli v Pakistanu

Najmanj sedem ljudi je umrlo, okoli 50 pa je bilo ranjenih, ko je v medresi v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana danes odjeknila eksplozija podtaknjene bombe. V času eksplozije je bilo v dvorani islamske verske šole več kot 100 ljudi, večinoma otrok, starih med osem in 15 let, je sporočila lokalna policija.

Predstavniki policije so povedali, da je nekdo med jutranjim poukom Korana v prostor prinesel torbo, polno eksploziva, jo tam pustil in prostor zapustil še pred eksplozijo. Eksplozija bombe, v kateri so bili kroglični ležaji, je prizadela skoraj vse v prostoru, Nastal je velik krater, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Uvedli so preiskavo. Med mrtvimi je več otrok, prav tako med ranjenimi, med katerimi imajo nekateri poškodovani opekline.

Mesto Pešavar, ki leži blizu meje z Afganistanom, je bilo nekoč središče nasilja skrajnežev v državi. Eksplozija se je zgodila po mesecih relativnega miru v državi. Nasilje v Pakistanu je sicer v zadnjih letih upadlo po vrsti vojaških operacij ob meji. Skrajne skupine pa še vedno izvajajo smrtonosne napade.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button