Kronika

Zamaskirani moški ponoči vdrli v hišo in mučili družino

Trije zamaskirani neznanci naj bi v noči na petek na Svržakih pri Metliki vdrli v hišo in se več ur izživljali nad družino, danes poročata Delo in Slovenske Novice. Na novomeški policijski upravi so za STA povedali le, da intenzivna preiskava še poteka, omenjena časnika pa pišeta, da naj bi od družine zahtevali denar in jih mučili.

Po pisanju Dela so neznanci v hišo prišli okoli pol dveh zjutraj skozi vrata terase, tako da so vanje zvrtali dve luknji. Po besedah 39-letnega oškodovanca so vanj sredi spanja uperili pištolo in ga vrgli iz postelje ter zvezali. V hrvaškem jeziku naj bi od njega zahtevali denar ter mu očitali, da je podjetniku iz Metlike vzel 350.000 evrov.

Čeprav jim je dopovedoval, da nikomur ni vzel nič in da živi pošteno, so ga očitno zamenjali s kom drugim. Trije zamaskirani moški naj bi zato mučili celo družino, tudi oba otroka. Časnika pišeta, da bi jih med drugim naj tudi žgali z razbeljenim likalnikom.

Z izživljanjem naj bi končali okoli pol pete zjutraj, ko se je sosed odpravljal v službo. Roparje je očitno zmotila luč in so zato pobegnili. Po klicu na policijo je za njih sprva poskrbelo osebje metliškega zdravstvenega doma, nato pa so šli še v novomeško bolnišnico.

Oškodovani se, še navaja Delo, sicer ukvarja z odkupom in prodajo avtomobilov. Priznava, da je nekoč to delal na črno, a je pozneje odprl podjetje. Med ropom naj bi ostal brez 12.000 evrov, ki jih je imel pripravljene za nakup avtomobila. Ob tem pa so roparji odpeljali tudi avtomobil, ki so ga policisti pozneje našli v bližini Ljubljane.

 

 STA
Hand photo created by luis_molinero – www.freepik.com

Sorodni članki

Back to top button