PriložnostiZdravje

Zveza ŠKIS organizira projekt Duševno je pomembno o duševnem zdravju

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 7 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v novembru in decembru. Prvi dogodek z naslovom Do nazga bo potekal že 8. novembra.

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja. Zato so se na Zvezi ŠKIS odločili, da v novembru in decembru organizirajo projekt Duševno je pomembno.

Že dlje časa opažamo, da na duševno zdravje študentov prevečkrat pozabimo. Različne raziskave tudi v slovenskem prostoru, sploh v trenutnem času, kažejo presenetljive podatke. Npr. raziskava, ki je bila narejena s strani NIJZ, UP in FF UL, kaže da kar 89 % študentov doživlja depresijo in anksiozna stanja.

Do nazga v sklopu projekta Duševno je pomembno

Projekt Duševno je pomembno, bo potekal v novembru in decembru in sicer v sklopu tega, bo organiziranih 7 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želijo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek bo posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

Prvi dogodek Do nazga bo potekal 8. novembra 2021, ob 20.00 preko platforme Zoom. Na delavnici bo govora o dejanjih, navadah in mislih, ki nam pri gradnji partnerskih odnosov lahko pomagajo in tudi o tistih, ki najintimnejše odnose rušijo. Na kratko bodo predstavili nekaj teorij, ki spodbujajo k skrbi in rasti v partnerskem odnosu in konkretnih možnostih njihovih implementacij. Udeleženci bodo povabljeni k sodelovanju na interaktiven način s svojimi mnenji, komentarji in vprašanji. Govorec na dogodku bo soustanovitelj Inštituta Integrum, Benjamin Tomažič.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na dogodek preko povezave. Zoom povezavo udeleženci prejmejo na e-mail naslov po prijavi. Več o prvem dogodku pa si lahko preberete tukaj.

Zveza ŠKIS
Zveza ŠKIS

Sorodni članki

Back to top button