Prehrana

Poletne specialitete, ki se jim ne boste mogli upreti

Če ste se v zadnjih mesecih navadili na bolj zdravo prehrano, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako nadaljevati to pozitivno prakso tudi v toplih poletnih mesecih.

Poleti izgubimo več tekočine kot običajno, zato morajo biti na jedilniku lažje in rahlo slane jedi. Telo potrebuje hrano, ki jo enostavno prebavi, zato priporočamo, da uživate hrano z dovolj vlakninami, vitamini in minerali.

Poskrbite za energijo

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj vpliva na naše počutje čez dan. Če skrbimo za zdravo in uravnoteženo prehrano, se je pri prvem obroku v dnevu dobro izogniti težji hrani, kot so smetana, jajca in slanina, ter jih nadomestiti s svežo zelenjavo ali hladnimi in lahkimi sendviči.

Pripravite si obrok po lastni želji

Drugi obrok dneva je običajno kosilo, po katerem večinoma nadaljujemo s sedenjem. To pomeni, da nismo aktivni in ne kurimo kalorij. Da bi imeli boljši nadzor nad količino, kalorijami in sestavinami, ki jih zaužijemo, priporočamo, da si sami pripravite kosilo v skladu s svojimi željami in ga nesete s seboj v službo.

Pri pripravi nam je lahko v veliko pomoč Samsung Dual Cook Flex pečica, ki vam zaradi dvojnih vrat in ločenih območij z različnimi programi in temperaturami omogoča, da hkrati pripravite več obrokov. Pečica s pirolitični čistilnim sistemom bo vedno čista brez zamudnega čiščenja. Sistem pregreje pečico in sežge ostanke maščob in hrane, zato je potrebno zgolj še obrisati ostanke pepela.

Očarljiva poletna večerja

Brez slabe vesti lahko uživate v prijetnih poletnih večerjah, saj ob daljših dneh porabimo več kalorij. Občasno si lahko privoščite obilnejšo večerjo, vendar je lahka hrana še vedno najboljša izbira. Solata, zelenjava, ribe, integralne testenine in polnjene bučke so lahko prava poletna poslastica.

Osvežilna moč okusov svežega sadja

Namesto tortic in peciva izberite sadje, ki vas bo osvežilo v poletni vročini. Vse, kar morate storiti, je, da očistite in operete svoje najljubše koščke sadja in jih zmešate v okusno sadno solato.

Hidracija je ključna

Poletne specialitete, Poleti, nasveti, samsung, kulinarika, prehrana, zdravo prehrano, zdrava hrana, sadja, Hidracija,

Ne pozabite na hidracijo. Najboljša izbira pijače je voda. Če se ne morete upreti sladkim pijačam, kupljene sokove raje nadomestite z doma pripravljenimi napitki. Stisnjen limonin, limetin, grenivkin, pomarančni in drugi sokovi so precej bolj zdravi.

Poletje obožujemo zaradi neprecenljivih trenutkov, ki jih preživimo na prostem. Da boste čim bolj uživali v toplem in lepem vremenu, si privoščite dovolj telovadbe. Poleg tega si zagotovite hranljive in zdrave obroke, s katerimi se boste ves dan počutili živahno ter energično. Uživajte v vsakem trenutku in #BoditeOdgovorni!

 

 IH / Grayling Slovenija
 Grayling Slovenija

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button