ŠportZabava

Zdrava Zabava: začetek odbojkarske lige in košarkarskih turnirjev

Zdrava Zabava že več let prireja različne lige, skozi katere študente spodbujajo k aktivnemu preživljanju prostega časa v Športni dvorani Vrbanska. V sredinem večeru smo lahko spremljali začetek odbojkarske lige in košarkarskih turnirjev.

V sredinem večeru so se v Športni dvorani Vrbanska zbrale odbojkarske in košarkarske ekipe. Zdrava zabava je poskrbela za buren začetek dveh športnih lig oz. turnirjev v športih, ki sta med splošno populacijo pa tudi študenti zmeraj bolj priljubljena. Kljub temu da gre za začetne tekme, ni bilo vzdušje na igrišču nič kaj začetniško, pa tudi na navijaških tribunah je bilo precej vroče.

Športni večer otvorili košarkarji

Zdrava zabava je za uvod v športni večer pripravila turnir v košarki 3×3. “Tudi v letošnjem študijskem letu pripravljamo turnirje v košarki 3×3 za naše člane Zdrave zabave,” izpostavi Jan Serdenšek, vodja turnirjev v košarki. Skupno bodo pripravili pet turnirjev, v sredo so pripravili prvi turnir. “Udeležba je bila zelo dobra, kar nas zelo veseli. Veseli smo, da študenti igrajo košarko 3×3, ki je malo bolj v stilu ‘street basketa’ in ima malo drugačna pravila. Upam, da bodo vsi nadaljnji turnirji tako dobro obiskani in bodo prisotni široki nasmehi na obrazih študentov,” še pove.

V košarki so zmago slavili v ekipi Das Team, drugo mesto je osvojila ekipa Kujince, tretje pa Čokolino mafija. 

Zdrava zabava, odbojka, košarka, košarka 3x3, zabava, šport, študentska liga
Organizatorji skozi svoje turnirje spodbujajo aktivno preživljanje prostega časa in fair play tekmovanje.

Prve tekme odbojke

Tudi letos so se na Univerzitetni športni zvezi odločili za organizacijo odbojkarske lige z osmimi ekipami. Igrali bodo po sistemu ‘vsak z vsakim’. To bo redni del, konec marca, ko se ta zaključi, pa se bodo za zmago udarile še štiri najboljše ekipe turnirja. Igrali bodo v dveh polfinalnih tekmah, tekmi za tretje mesto in pa seveda tekmi za prvo mesto.

Nika Dobaj, vodja študentske odbojkarske lige, izpostavi: “V vsakodnevnem tempu študentov se nam zdi prav, da jim nudimo možnost brezplačne rekreacije. Seveda pa tudi da imajo možnost sodelovati na različnih turnirjih, pa tudi v ligah. Predvsem pa da spoznavajo nove obraze in spletajo nova prijateljstva. V prvi vrsti pa spodbujamo ‘fair play’.” Študentje so sinoči odigrali prvo kolo in že na prvi tekmi smo lahko videli, da so ekipe zelo kvalitetne in da bo liga še zanimiva.

V prvem kolu so se pomerile ekipe: Ime ekipe proti Kentucky fried šikens in ekipa Pingvini proti ekipi Top. Slavili sta ekipi Kentucky fried šikens in Top.

Zdrava zabava nas ob tem vabi še, da si ogledamo katero izmed tekem in poskrbimo za pristno navijaško vzdušje v Vrbanski dvorani. 

Zdrava zabava, odbojka, košarka, košarka 3x3, zabava, šport, študentska liga
Že v prvem kolu smo lahko spremljali zelo kvalitetno odbojko.

Odbojka in košarka zmeraj bolj priljubljeni

Če za najbolj množičen in najbolj priljubljen šport na svetu še vedno velja nogomet, sta mu vse bližje za petami tudi odbojka in košarka.

Zdrava zabava, odbojka, košarka, košarka 3x3, zabava, šport, študentska liga
Košarka in odbojka se na lestvici najpriljubljenejših športov uvrščata vedno višje.

Košarko naj bi spremljalo približno dve milijardi ljudi po svetu. Za visoko stopnjo priljubljenosti si lahko zasluge pripiše zvezdniška liga NBA. Tudi med Slovenci je košarka zmeraj bolj priljubljena. Med najbolj priljubljene pri nas so jo izstrelili košarkarji z osvojitvijo zlate medalje na evropskem prvenstvu leta 2017, danes pa za navdušenje skrbi košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

Tudi odbojka je vse bolj priljubljena. Po svetu naj bi jo spremljalo več kot 900 milijonov ljudi. Po nekaterih informacijah naj bi veljala celo za drugi najbolj množičen šport na svetu, takoj za nogometom. V zadnjem desetletju za odbojkarsko evforijo pri nas skrbi odlična moška slovenska odbojkarska reprezentanca, ki osvaja odličja na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Rebeka MIKŠA
Dejan ZVONAR
ikona snemalec Dejan ZVONAR

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button